lördag 31 januari 2009

Chokladfondant!


En rumstempererad chokladfondant som går att förbereda dagen före. Perfekt konsistens rakt igenom, servera med hembakta vaniljmaränger, vispad grädde och rårörda jodgubbar. Jag har "snott" receptet direkt från Gårdarnas Mat, men hoppas att författaren förlåter mig.....
1 sats för ca 10 pers
150 g mörk choklad minst 70%
150 g florsocker
3 st ägg
125 g smält smör
Hacka chokladen i små bitar, smält i vattenbad. Smält smöret. Knäck äggen i en skål och vispa ihop lätt. Vispa ner ägg, smör och florsocker i omgångar, börja med 1/3 smör, vispa in, 1/3 florsocker, vispa in, sist 1/3 av äggen, vispa in. Upprepa proceduren två gånger till.

Häll upp i smörad form och baka av i vattenbad ca 25 min i 180 grader varm ugn. Ta ut ur ugnen när fondanten fortfarande dallrar lite. Låt svalna och skär upp i lagom bitar. Servera med vispad grädde, jordgubbar och vaniljmaränger. Supernajs!!! Kanske blir det desserten på systerns bröllop.....

1 kommentar:

Anonym sa...

ska vattenbadet vara inne i ugnen innan kakan, så att det är varmt när man ställer in den, eller ställer man in vattenbadet samtidigt som kakan, alltså kallt?