tisdag 13 januari 2009

Dunderdryck med gojibär


Gojibär, det fullkomligt läcker ut c-vitaminer och antioxidanter ur detta fantastiska bär. Gojibäret härstammar från Himalaya och Kina. Det räknas som källan till ett långt och lyckligt liv. Modern forskning bekräftar att gojibäret har många positiva egenskaper som dessa människor känt till i tusentals år. Gojibär har främst använts som ett föryngrande och allmänt stärkande näringstillskott. Dessa bär har speciellt ansets vara bra för hjärta och immunsystemet.

Med tanke på att jag har ett immunsystem som just nu är starkare än både vinterkräk & influensabacillusker är det dags att börja vårda sitt hjärta, min blodcirkulation samt att förbättra synen. Allt detta kan gojibäret hjälpa till med! Vilket fantastiskt bär! Har lyckats komma över ett förhoppningsvis trevligt recept på en dunderdryck med goji, skall testa nu direkt och ta min första sup imorgon till frukost! Vilken morgondag att se fram emot! Fler exempel på vad gojibäret kan göra:
Lindrar mot oro och stress
Hjälper till mot klimakterieproblem
Förbättrar fruktbarhet
Hjälper kroppen att bygga röda och vita blodkroppar
Reducerar kolesterolhalten
Dundergoji
2 msk Gojibär, torkade
1 st citron, pressad
2 msk kallpressad linfröolja, Ekologisk
1 bit ingefära
1 lit vatten

Mixa alla ingredienser, låt dra i ca 2 tim, sila av och förvara i kyl. Ta en sup varje morgon, en 6:a är lagom. Sätt dig ner och invänta förändring.......




2 kommentarer:

Anonym sa...

Det här var ett synnerligen intressant recept med gojibär som blir kul att testa. Har du nån aning om hållbarheten, hur länge står sig en sats?

Johan sa...

Drycken håller ca 3-5 dagar i kylskåp. Rör om i drycken innan servering eftersom linfröoljan har en tendens att "sätta sig" på kanterna i kärlet man hällt upp drycken i. Lycka till!