torsdag 15 januari 2009

Vegetariskt

Väldigt sällan äter jag vegetariska rätter, synd för grönsaker är ju väldigt gott! Idag hade jag lite ont om tid så det fick bli en vegetarisk wok med cashewnötter. Woken innehöll morötter, spetskål, paprika, salladslök, vattenkastanjer, sockerärtor och böngroddar. Det man ska tänka på i wokrätter är att hitta en bra kombination mellan olika typer av grönsaker tex. söta, krispiga, starka, syrliga osv. Större variation ger en större upplevelse för våra sinnen. Använd inte för många grönsaker som innehåller mycket vatten, woken kan gärna bli lite trött då.
Woka grönsakerna på hög värme under kort tid, tillsätt en woksås och låt den få ett uppkok, servera direkt. Woksåsen jag använde idag var baserad på min egentillverkade sweet chili.
Stark woksås ca 2 dl
5 msk sweet chili
2 msk rapsolja
1 msk fisksås
1 tsk curry
3 msk vatten
1/2 citron, saften
salt & svartpeppar


Inga kommentarer: