onsdag 28 januari 2009

Quesadillas med spenat, rödlök och svamp

Funkar som appetizers eller istället för päror! Jag serverade mina grillade quesadillas till helstekt kyckling, förbannat gott och ganska onyttigt. Hemligheten är osten, mycket ost och en god sådan höjer rätten enormt. Ibland måste man ta en paus i sin annars så pretentiösa mathållning.....
Har man inget grilljärn funkar det finfint att steka quesadillasen på medelvärme i en vanlig stekpanna. Fyllningen går att variera i oändlighet. Fyll bara inte bröden med för mycket gojs, less is more när det gäller quesadillas, försök inte att göra en varmrätt av rätten.
1 st quesadillas
2 st tortillabröd
1 näve ost
1/4 hackad rödlök
2 st skivade champinjoner
lagom med spenat
krydda med favoritkrydda
Fördela ingredienserna på ena tortillabrödet, var noga med att lämna ca 1-2cm utan fyllning i kanten runt om. Tryck till ordentligt. Grilla eller stekt i torr panna, vänd quesadillasen 2-3 gånger under tiden så att brödet inte bränns och att osten smälter ordentlig! Skär upp i tårtbitar och servera direkt!

Inga kommentarer: