onsdag 14 januari 2009

Stekt rimmat fläsk med morötter & machésallad

En ny fräsch variant på stuvade morötter, lite tunnare sås som är smaksatt med citronsaft och zest. Nästan som en varm krämig citronette. Kombinationen med knaperstekt rimmad fläsksida är perfekt. Var och handlade grönsaker på torget idag, alltid lika härligt med fräscha grönsaker, stort utbud och bra priser. Ofta är de ju svenskar med annan kulturell bakgrund som driver torghandel, all heder åt dom. Vilket slit! Tidig morgon och sen kväll 6 dagar i veckan, ändå alltid på gott humör och en fantastisk servicenivå samtidigt som man har en passion för sitt yrke! Man blir på gott humör! Tänk om personalen i grönsaksavdelningen på Ica kunde ha samma engagemang och passion för sina råvaror!

2 pers Fläsk & morötter
5 st morötter, förkokta i bitar
Sås:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 msk kycklingfond
1/2 citron, saften + lite zest
100 g machésallad
salt & svartpeppar
Smält smöret i en gryta, tillsätt vetemjölet under vispning. Slå på mjölken 1 dl i taget, låt koka upp innan sista dl tillsätts. Smaksätt med fond och citronsaft/zest. Låt sjuda i ca 3 min. Tillsätt de varma morötterna förkokta och skurna i grova bitar samt välsköljd machésallad. Salta & peppra, servera till stekt rimmat fläsk




Inga kommentarer: