lördag 17 januari 2009

Champagne & rostad lök


Har idag varit på eftermiddagsfest, så ikväll får det bli något enkelt.Champagne och smörrebröd.... Man ska unna sig Champagne litet då och då, det är bra för själen. Ungefär som gojibär...Mousserande vin i all ära, Champagne är ändå Champagne. Just för tillfället är Taittinger favoriten. Till detta gjorde jag ett smörrebröd på den överblivna kotletten, rågbröd, sallad, hemrostad lök, tomat och dansk remoulad. Rostad lök är superenkelt att göra själv, framförallt är det enormt mycket godare än seg halvhärsken färdigköpt. Skiva löken tunt och "fritera" den i olivolja på ca 85-90 grader (löken ska täckas av olja), det tar ca 10 min. Häll av oljan och lägg upp löken på papper, salta och servera. Spara oljan och använd som smaksättare i vinigrätter eller bara som en lökolja över den rostade potatisen.
Dansk remoulad
1 brk pickles Önos
1 brk crème fraiche
1 tsk citronsaft
persilja
curry
salt & svartpeppar

Vispa crème fraichen med kryddorna till en fast konsistens. Blanda i grovhackad pickles, finhackad persilja och citronsaft.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Johan
Champa här, roligt att läsa alla dina goda recept. Du är nu inlagd bland favoriter och kommer att läsas ofta. Kram från Åre