söndag 25 januari 2009

Ribbs!

Färska ribbs med 3 såser och ugnsbakade rotfrukter. Gjorde en enkel glaze på Kalvfond Touch of Taste som höjer grillkänslan i januarimörkret! En glaze som funkar till mer än fläskkött, testa till kycklingen eller den grillade ryggbiffen. Mycket roligare att göra sin egen glaze än att köpa färdigglazer/marinader som mest innehåller olja. Går att variera i oändlighet, använd flytande fond från Touch o Taste som grund och smaksätt efter dagsformen. Ska försöka sätta ihop lite glazerecept när våren och sommaren närmar sig! Här får ni det första, en bbq-glaze allround! Ribbsen serverades med Bearnaisesås, Foyotesås (bea med lite kalvfond) och en chili crème fraiche smaksatt med sambal badjak. Tre snabba såser på under 2 min, om ni köper en färdig beabas! Nej, jag köpte inte en färdig bea, lika enkelt att göra en egen, får väl återkomma med ett recept en annan dag.....

BBQ glaze
2 msk kalvfond Touch of Taste
1 msk sweet chili (gärna egentillverkad, se recept nedan)
1 msk Hickory & brown sugar BBQ sauce
1 msk heinz ketchup
1/2 klyfta vitlök riven

Vispa ihop samtliga ingredienser till en slät glaze och pensla på köttet innan och under stekningen/grillningen. Tänk på att inte ha för hög värme eftersom glazen innehåller socker som lätt kan bli bränt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Använde glazen till kycklingklubba förra helgen, jättegott!
//Gabriella
PS. Hur går det med bea receptet, vi har gjort beasås två gånger och lyckas bra men med tips från dig kan det bli supernajs!