söndag 14 december 2008

Våfflor!




Efter en lördag på spa med nötter, torkad frukt och vattengympa, känns det helt rätt att dra i sig våfflor till söndagslunch.Självklart gjorde jag smeten själv och levererar receptet till er som vanligt! Kan man få tag på ett våffeljärn av gjutjärn är det att föredra. Dagens teflonbelagda järn tappar tyvärr värme så fort man häller i smeten, därför är det viktigt att smeten är rumstempererad.

Receptet är beräknat till 4 pers.
5 ägg
1,5 dl rapsolja
4 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
1,5 tsk salt

Vispa ihop ägg, rapsolja och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och salt, blanda med äggsmeten och vispa till en slät smet, låt stå i rumstemperatur ca 30 min innan gräddning. Servera med rårörda bär och lättvispad grädde!

Inga kommentarer: