måndag 8 december 2008

Thaigryta med kokos, chili & lime


Häpp!

Då var thaigrytan klar, lättlagat och kanongott! Servera med ris eller nudlar.

För 2 personer:

1 dm purjolök strimlad
20 sockerärtor grovt skurna
1/2 röd chili, finhackad
1/2 röd paprika grovt skuren
1,5 dl strimlad vitkål
1 klyfta vitlök
2 msk rapsolja
1 st lime, saften & skalet (finrivet)
2 msk kycklingfond (Touch of Taste)
3/4 brk kokosmjölk
2 st stekta kycklingklubbor
salt & svartpeppar

Fräs alla grönsaker inkl de "pillade kycklingklubborna". Tillsätt kycklingfonden, limesaften och kokosmjölken. Låt koka upp och sjuda i ca 5 min. Smaka av med färsk koriander, finrivet skal av lime samt salt & svartpeppar.


3 kommentarer:

Malena sa...

Tackar för inspirationen till det som får bli veckans fredagsmiddag! Jeppe ska laga mat på torsdag och vill gärna ta hjälp av receptblåggen..! Amatörrecept med stort A eftersökes;) Annars ser jag fram emot vad som ska hända med mandlarna...

Anonym sa...

Strålande! Så snart vi har målat klart lägenheten, så att vi kan komma åt kylskåpet igen, så ska det lagas goood mat :).

Ses i helgen!

Alfred & Hilding sa...

Tusen tack ännu en gång för god mat! Jag har det bra! / DP