onsdag 10 december 2008

Cashewpanerad kotlett med ljummen Caesarsallad

Trevlig onsdagsmat!
Supergod kotletträtt, enkelt och snabblagat. Både smakar och är bättre för magen än den snabba snabburgaren....

2 pers

2 st färska svenska kotletter med ben
2 dm purjolök finskuren
1/2 huvud romansallad
0,5 dl vatten
1 dl turkisk yoghurt
citronsaft
1 vitlöksklyfta
0,5 dl riven parmesan
25 g smör
2 msk rapsolja
salt & svartpeppar
1 dl cashewnötter hackade
2 msk hirsflingor
1 ägg

Panera kotletterna i uppvispat ägg och cashewnötter blandade med hirsflingor. Salta & peppra.
Bryn i smör/rapsolja, gyllenbruna, efterstek i 170 grader varm ugn ca 10 min.
Fräs strimlad purjolök i lite rapsolja, tillsätt vattnet, yoghurten och vitlöken, låt koka ihop 1 min.
Smaka av såsen med riven parmesan, salt, peppar & citronsaft. Blanda den varma såsen med grovt skuren romansallad, toppa med hyvlad parmesan servera med kotletterna.


1 kommentar:

Jeppe/ Anni sa...

Hua! de ser fint ut ju, men inga sardeller i ceasarn!? Ett hett hemmatips är ju en skvätt "fish sauce", bläckfisk på flaskan men ett härligt innehåll av ansjovisextrakt, salt o vatten..
hälsar den degraderade stjärnkocken.