fredag 19 december 2008

Pasta rapidamente!


Snabba pastan! Riktigt enkel och väldigt god pasta. Faktiskt en av två rätter som Lina kan....

2 pers
1 pkt färsk pasta, gärna med pestofyllning
6 skivor parmaskinka, tunt tunt tunt skivad
10 st cocktailtomater
1 st gul lök
50 g färsk bladspenat
1 klyfta vitlök pressad
1/3 kruka thaibasilika (lite mer anis/lakritssmak än originalet)
1 st buffelmozarella
1 msk strösocker
25 g smör
2 msk olivolja
30 g rostade pinjenötter
flingsalt & grovmalen svartpeppar

Bryn smöret i gjutjärnspannan tillsammans med olivoljan. Tillsätt skivad gul lök, cocktailtomaterna och strösockret (sockret kommer att lyfta rätten ett par extra snäpp, jag lovar). Låt fräsa i ca 2 min. Koka pastan enlig förpackningen under tiden. Tillsätt bladspenaten, thaibasilikan och vitlöken, rör om försiktigt. Blanda den kokta pastan med grönsakerna försiktigt. Lägg upp på en tallrik, toppa med mozarellan, parmaskinkan och de rostade pinjenötterna. Smak av med flingsalt och svartpeppar. Gustoso pasto!

Tillagningstid max 15 min.

Tips! Köp parmaskinkan i den manuella charkdisken och be om så tunna skivor som möjligt. Köp inte de färdigskivade paketen som innehåller alldeles för tjocka skivor och alldeles för lite kärlek!

Imorgon är det dags för ett dessertrecept, en klassisk spansk dessert, önskad av en läsare. Kanske blir det en stänkare oxå.....

2 kommentarer:

Jeppe/ Anni sa...

sehr schön! undrar vad det blir för dessert? baba dränkt i rom o socker? någon katalansk creme eller.. väntar spänt. tackar stort för drinkreceptet. magiskt sammanträffande, samtidigt dom en kompis stog här å fyllde blendern med is (50%) så skulle jag visa receptblåggan, å gissa om en annan kock hade skaffat frysta gubbar samma dag. så då slapp vi bråka om receptet!!

Tilde Mattisson sa...

Lauter gött, ska jau göra nästa gång jag knådat pastadeg.