söndag 21 december 2008

Långkok på söndagen!


Chili på helt kött. Ofta när vi lagar chili använder vi färs, helt ok, men vilken smaksensation det blir när man istället använder sig av helt kött. I det här fallet använde jag högrev. En styckningsdetalj som man kanske inte använder varje dag, ofta tycker man att det tar för lång tid och kanske är man lite osäker på hur man ska använda köttet. Testa detta recpet så tror jag att ni får en ändrad uppfattning om hur man tillagar chili!
4 pers
600 g högrev
1 brk konserverade cocktailtomater
1 brk konserverade stora vita bönor
4 msk Oxfond med rödvin Touch of taste
1/2 tsk Hickory liquid smoke
1 klyfta vitlök
1/2 röd chili, valfri sort
1 msk Sambal badjak (eller sambal oelek)
vatten
svartpeppar

Blanchera de grovt tärnade köttet (4x4cm), spola av ordentligt. Fyll på med nytt vatten så att det täcker köttet, låta koka på medelvärme i ca 2 tim, fyll på med mer vatten under tiden. När köttet känns mört tillsätt tomaterna, vita bönor, oxfonden och sambal. Låt koka upp och smaksätt med vitlök, liquid smoke och svartpeppar. Låt grytan puttra ytterligare ca 10 min, servera med en klick turkisk yoghurt, nybakt bröd & sallad.

2 kommentarer:

Alfred & Hilding sa...

Gott som satan!

Anonym sa...

Kanonmiddag på lördagskvällen! Lena, Jenny och Pappa avnjöt detta med en god flaska vin! Hälsningar från Pappa!