onsdag 11 februari 2009

Kall snö & Varm choklad!



Dags att byta ut o´bojen mot riktiga grejor. Mindre socker men med mer fett och äkta vanilj! Dricker man denna choklad ett par gånger/vinter gör den mer nytta än skada. En dryck som smörjer själen och i viss mån kråset....Tjohoo va gott! Smakar extra gott nu när vintern hälsar på i Skåne, självklart blir det kaos så fort det kommer mer än 2 mm, men förhoppningsvis överlever vi. Vi väljer att sitta inne och lapa i oss varm choklad tills det värsta är över....

2 koppar choklad
100g mörk choklad (minst 70%)
1,5 dl vispgrädde
3,5 dl mjölk 3 %
1/2 vaniljstång

Skrapa ur vaniljstången i en kastrull, tillsätt grädden och mjölken, låt koka upp tillsammans med den urskrapade vaniljstången. Sila grädd/mjölken över den grovhackade chokladen och vispa till all choklad har smält. Mixa ett par sekunder med en stavmixer och häll upp i varma glas. Toppa med lättvispad grädde. Klart!

Inga kommentarer: