lördag 29 november 2008

Skånsk äggakaka!


Har ni inte provat förut, testa, fan vad gott!! Här får ni ett recept och en bild på skapelsen!

4 dl mjölk (tjockmjölk) (Ekologisk), 1,5 dl vetemjöl, 1 tsk salt, 4 ägg (Frigående höns), 400 g skivat varmrökt sidfläsk (Gärna lokalproducerat)

Vispa ihop mjölk, salt & mjöl till en slät smet, tillsätt äggen, ett i sänder. Låt stå i kylen ca 30 min innan ni börjar steka.

Knaperstek fläsket i smör/rapsolja och stek äggakakan i fettet som fläsket har släppt ifrån sig. Stek äggakakan på medelvärme försiktigt tills den blivit gyllenbrun på båda sidorna. Servera med fläsket och rårörda lingon.

Tips! Använd inget teflonjärn, välj svenskt gjutjärn!

Inga kommentarer: