Viktigt är att man mixar i basilikan precis innan såsen serveras eftersom basilikan är värmekänslig och kan tappa i smak om den tex. kokas med i såsen för länge.
Använd såsen som bas i köttfärssås, kycklinggrytor, ugnsbakad fisk m.m. Överbliven sås kan man förvara i kyl relativt länge, förvara i glasburk med tätslutande lock.
Salsa di Pomodoro
1 brk konserverade cocktailtomater
1,5 dl vatten
1 dl vitt vin
3 st vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
2 msk strösocker
3 msk kycklingfond Touch of Taste
1 kruka basilika
Rosta grovt hackad vitlök i rapsoljan ett par minuter. Tillsätt stjälkarna från krukbasilikan, vitt vin, vatten, fonden, strösocker och tomaterna. Låt koka på medelvärme ca 5-10 min, smaka av med nymald svartpeppar lite salt och mixa sedan i basilikabladen med en stavmixer till en hyfsat slät sås.
1 kommentar:
ser förbaskat gott! kommer att laga i kväll, keep it simple! Not stupid, länge leve tomaten....... PeO
Skicka en kommentar