Eller som min svåger på 30+ tror att det heter, Pangkaka!!?
Kvällens recept på ugnspannkaka har jag smaksatt med rökt fläsk och skogschampinjoner, serverat med rårörda lingon. Bra mat som man svänger ihop på ett kick. Kombinationen rostat varmrökt fläsk, fluffig pannkaka och sötsura lingon är outstanding! En riktig smakexplosion. Kanske heter det pangkaka.....
1 normalstor pajform
3 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
4 st ägg
100 g varmrökt tärnat fläsk
10 st skivade champinjoner
salt & svartpeppar
Vispa ihop hälften av mjölken med mjölet till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, äggen, svartpeppar och eventuellt salt. Fräs fläsket och champinjonerna i lite rapsolja, tillsätt i en smörad pajform, häll i smeten och baka i ugn 210 grader ca 30-35 min eller tills den är fluffig och gyllenbrun!
1 kommentar:
Ska du inte göra något med chokelad??
Skicka en kommentar