20 st köttbullar
400 g kycklingfärs
1 dl ströbröd
1 msk maizena
1 tsk ingefära (färskriven)
1 tsk torkade chiliflagor
salt & svartpeppar
Blanda samtliga ingredienser noggrant och forma till 20 st köttbullar. Stek i smör/rapsolja och låt sedan sjuda färdigt i såsen nedan!
Blanda samtliga ingredienser noggrant och forma till 20 st köttbullar. Stek i smör/rapsolja och låt sedan sjuda färdigt i såsen nedan!
Sås
1/2 brk ekologisk kokosmjölk (ca 2 dl)
1/2 dl vitt vin
1/2 dl mjölk
1 msk kycklingfond Touch of Taste
1 vitlöksklyfta finhackad
1 dl böngroddar (jag använde konserverade)
1/4 finstrimlad röd paprika
1/2 finstrimlad gul lök
1 liten morot i valfri form
100g sockerärtor
färsk finhackad chili efter smak
Svetta grönsakerna ett par minuter i lite rapsolja. Tillsätt kokosmjölk, vitt vin, fonden och mjölken. Låt koka upp och smaksätt med chili. Slå såsen över de varma köttbullarna och låt sjuda ett par minuter. Servera med en klyfta färsk lime!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar